Muistelmat

Adolf Ehrnrooth

Adolf Ehrnrooth

9.2.1905 - 26.2.2004

"Suomi on hyvä maa. Se on paras maa meille suomalaisille."

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth, 1905-2004, esiintyi usein puhujana ja vieraana sotaveteraanien tilaisuuksissa. Kun Talvisodasta alkamisesta oli kulunut  kuusikymmentä vuotta Turun Sotaveteraanit ry:n ensimmäinen kunniajäsen muistutti lehtihaastattelussa nuorten päättävän maan tulevaisuudesta.

"Talvisodassa nuorille annettiin hirmuinen vastuu ja he onnistuivat.

Meidän aikamme nuorille olisi annettava mahdollisuus toimia omin neuvoin ja opettaa heitä vastuuseen. Jumalan kiitos, elämme nyt rauhan aikaa, mutta nuorten on muistettava, että tämä maa ei ole  puolustettavissa sillä, että eletään vain hauskaa ja mukavaa elämää ja otetaan vierasta työvoimaa tekemään työt.

Se on niin väärin ajateltu, vaarallista koko kansalle ja meidän tulevaisuudelle," sanoi jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth.

 

 

adolf_e muistomerkiltä

adolf_eTurun Sotaveteraanit järjestää vuosittain kunnianosoituksen jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin muistomerkillä Turun Itsenäisyydenaukiolla, Aurajoen rannalla.

Vuoden 2012 toukokuussa, 27 päivänä veteraanien ja JR 7:n seppeleen laskivat Antti Malmberg, Mauno Harju ja Kai Kiilunen, kunniavartiossa Eila Kytölä ja Usko Markkola. Kunnianosoitukseen osallistuivat myös killat lippuineen.

 

 

 

 

Antti J. NäsiAntti J. Näsi

26.2.1922 – 28.10.2011

”Veteraanien ikääntyminen ja siitä johtuva vaikeus selviytyä itsenäisesti vaativat tehokkaita toimia veteraanien sekä heidän omaistensa elinehtojen, terveyden ja vireyden turvaamiseksi.”

Yhdistyksen kotisivulle kirjoittamassaan yhdistyksen toiminnan esittelyssä Antti J. Näsi korosti kotiavustajatyön tärkeyttä.

”Sitä on jatkettava tarmokkaasti. Samanaikaisesti on laitos- ja avokuntoutusta kehitettävä tarvetta ja veteraanien kuntoa vastaavaksi.

Ikääntymistä seuraa myös tarve saada sotaveteraanityöhön yhä enemmän nuorempien ikäluokkien edustajia järjestötehtäviin sekä johtamaan jaostojen toimintaa.

Turun Sotaveteraanien Tuki- ja Perinneyhdistys on ottanut tarmokkaasti vastuuta asioiden hoidossa ja antanut pyyteettömän ja merkityksellisen panoksen yhdistyksen toimintaan.”

Antti J. Näsin muistokirjoitus Veljesviestissä 2/2011