Tukiyhdistys

 

 

Liian aikaisin?

Tiesitkö, että Turun Sotaveteraanien tuki- ja perinneyhdistys aikoi aloittaa liian aikaisin? Yhdistyksen 20-vuotishistoriikki kertoo kuinka toimintaa heräteltiin eloon jo vuonna 1983. Silloisen puheenjohtajan Kalervo Kunnaksen esitys jäi odottamaan, sillä veteraanit tiesivät, että tarmoa ja kuntoa riittää, asioita ei voida siirtää vieraisiin käsiin.

Esitykset tukitoiminnasta nousivat esiin 1987, tuki- ja perinnetoimikunta päätettiin perustaa yhdistyksen epäviralliseksi alajaostoksi. Toimintaa käynnisteltiin pienimuotoisena muutaman vuoden ajan, 1992 ryhdyttiin vireyttämään Sotaveteraanien, eri jaostojen sekä tuki- ja perinneyhdistyksen työtä.

Turun Sotaveteraanien tuki- ja perinneyhdistyksen toiminta päättyi vuodenvaihteessa 2020/2021.

Alun rauhallisuudesta ja toimintojen laajenemisesta kertoo Veteraanien rinnalla historiikki; kirjan voi hankkia yhdistyksen toimistosta, Läntinen Pitkäkatu 37.

 

 

 

 

Turun Sotaveteraanien Tuki- ja perinneyhdistyksen monivuotiselle puheenjohtajalle Mauno Harjulle Suomen Sotaveteraaniliitto myönsi kultaisen ansioristin. Ansioristi oli ensimmäinen ei-veteraanille myönnetty.

Mauno Harju kutsuttiin 2010 yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi.

 

 

Tuki- ja perinneyhdistyksen toiminnan tarkoitus oli Turun Sotaveteraanit ry:n toiminnan tukeminen ja ylläpitäminen, veteraanityön jatkaminen, veteraaniperinteen siirtäminen ja säilyttäminen tuleville sukupolville.

Vuosina 2010-2011 puheenjohtajana toimi Pekka Paatero, joka on vuodesta 2012 alkaen toiminut Turun Sotaveteraanit ry;n puheenjohtajana.  Vuodenvaihteeseen 20/21 puheenjohtajana oli Risto Kapari.